JuistBeter

Home Dr. Bach Werking Gebruik Voor wie Contact

Over Dr. Bach, “Behandel de mens en niet zijn ziekte”
BachDr. Edward Bach ontwikkelde de Bach Bloesem-natuurgeneeswijze rond 1930. Hij was arts, bacterioloog en homeopaat. Door jarenlang onderzoek heeft hij, destijds een nieuwe benadering in de geneeswijze, ontdekt dat negatieve (onevenwichtige) gemoedsstemmingen een centrale rol spelen bij het ontstaan van ziekte. De daarop ontwikkelde geneeswijze is daarom volledig gebaseerd op de emotionele en spirituele gezondheid van de mens. Niet de lichamelijke symptomen maar de negatieve gemoedsstemmingen zijn het startpunt van behandeling.


Een systeem van 38 bloesems, wonderbaarlijke werking in eenvoud en onschadelijk
HuisjeDr. Bach ontdekte 38 onevenwichtige gemoedstoestanden. Hij benutte de heilzame kracht van de natuur door een systeem van 38 tincturen (remedies), gemaakt van wilde bloemen of bloesems van bomen en struiken. Iedere tinctuur heeft een eigen levenskracht en correspondeert met één van die 38 gemoedstoestanden. Bijvoorbeeld: Mimulus wordt ingezet bij angst voor bepaalde situaties (zeg spinnen), door gebruik van deze remedie wordt ingezet om die angst (voor spinnen) te boven te komen.

De Bach Bloesem Remedies zijn druppeltjes die bij behandeling ingenomen worden. Afhankelijk van de gevoelens en stemmingen kunnen verschillende remedies met elkaar gecombineerd worden. Het gebruik van Bach Bloesem Remedies is volkomen veilig. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze hebben geen negatieve invloed op andere medicijnen of therapieën, maar kunnen deze juist positief beïnvloeden.

Naast de remedies is er de Rescue remedie, een samenstelling van 5 Bloesem Remedies, voor eerste hulp in noodsituaties en de Rescue crème, die 6 Bloesem Remedies bevat.

De remedies zijn voor mens en dier te gebruiken.