JuistBeter

Home Dr. Bach Werking Gebruik Voor wie Contact

Het gebruik
Doorgaans wordt er een gebruikersflesje gemaakt met de gekozen remedies. Uit dit gebruikersflesje wordt bij normaal gebruik vier maal daags vier druppels ingenomen. Deze vier maal zijn gelijkelijk verdeeld over de dag. Bijvoorbeeld ‘s ochtend bij het opstaan, rond het middaguur, rond het avondeten en ’s avonds bij het naar bed gaan.
Het innemen kan door rechtstreeks vier druppels op de tong te druppelen. Let, ivm houdbaarheid, wel op om niet het pipet aan te raken.
Een andere manier is om vier druppels in een glas met wat water te druppelen en dat vervolgens op te drinken. Bij dieren kan het ook op een brokje.

Bij normaal gebruik is een gebruikersflesje van 30 ml. voldoende voor zo’n 3 weken.

Reacties bij het eerste gebruik
Bach Bloesems zijn goedaardig en positief, ze kunnen je niet in een negatieve gemoedstoestand brengen. Wel is het zo dat bij het innemen van druppels van de remedie andere gevoelens kunnen komen bovendrijven. Feitelijk wordt je je gevoelens die je al had beter bewust. Vandaar dat sommigen zich eerst slechter gaan voelen bij het gebruik van de remedies. Het verklaart ook waarom anderen soms melding maken van fysieke reacties, zoals een lichte hoofdpijn of een licht geďrriteerde huid. Ook komt het wel voor dat men levendiger dromen heeft. De remedies ontdoen ons namelijk van negatieve emoties en de effecten van die schoonmaakbeurt uiten zich soms op andere niveaus. In dit soort voorkomende gevallen is het aan te bevelen om contact op te nemen. Soms is het nodig nog een remedie toe te voegen voor datgene wat plots is bovenkomen drijven. In andere gevallen helpt het om juist vaker een dosis te nemen.